Beste Anti-virus 2013/2014

avast_logoNadat mensen de Windows installatie hebben afgerond, krijg ik vaak de vraag: “Wat is nu de beste anti-virus?”. Het antwoord die ik vaak geef is Avast Anti-Virus Free, deze kunt je hier downloaden.

Echter zult u zich afvragen, waarom deze? Om te beginnen, elk anti-virus heeft natuurlijk zo zijn voor- en nadelen. Ik kijk voornamelijk naar de volgende punten:

  • Anti-virus programma moet gratis zijn
  • Ik wil er geen last van hebben (kortom geen pop-ups of meldingen)
  • Het moet zo min mogelijk van mijn computer vragen, ik wil er dus niks van merken
  • De interface moet niet te ingewikkeld zijn, maar ook voor ervaren gebruikers verwacht ik wel enkele mogelijkheden (al dan niet verstopt)

Een kleine selectie van mogelijkheden zijn dan onder andere: Kaspersky, Norton, AVG. Je kunt uiteraard ook kiezen voor 1 van deze anti-virus programma’s. Echter ben ik er achtergekomen dat Avast! tot nu toe het beste bevalt. Avast heeft een gratis versie die na behoren werkt, via de “Stille modus/gaming modus” is het mogelijk om vervelende pop-ups uit te schakelen.

Door rechtermuis klik op het icoontje, kun je kiezen voor Stille modus in het uitklap menu. Waarna je geen meldingen meer ontvangt.

Door rechtermuis klik op het icoontje, kun je kiezen voor Stille modus in het uitklapmenu. Waarna je geen meldingen meer ontvangt.

Avast! Anti-virus Free eist weinig van je computer, en je merkt niet dat het draait/scant. De lay-out/interface van de applicatie ziet er overzichtelijk en duidelijk uit. De enige voorwaarden is dat je je gratis geregistreerd, waarna je voor onbeperkte tijd de gratis versie kunt gebruiken.

Did you like the article? Please share!