Facebook Topverslagen

facebook_logoIk merk om mij heen dat er veel ergernis ontstaat met Facebook z’n topverslagen. Niet lang geleden heeft Facebook een nieuwe manier van de tijdlijn gelanceerd genaamd ‘Topverslagen’.

Via een algoritme wordt bepaald welke berichten bovenaan komen te staan. Helaas werkt dit algoritme echter niet correct. Lees snel verder om erachter te komen hoe je deze ergernis kunt aanpakken.

 

 

 

Topverslagen uitschakelen

Topverslagen laat jou berichten zien, waarvan Facebook denkt dat jij leuk vindt. Helaas heeft Facebook het niet altijd bij het rechte eind. Het is gelukkig wel mogelijk om weer terug te keren naar ‘Meest recent’, zoals vroeger.

Website

Door terug te gaan naar Recente berichten op de website van Facebook kun je bij Nieuwsoverzicht klikken op een pijltje omlaag. Waarna er een drop-down menu verschijnt met de keuze ‘Meest recent‘. Selecteer ‘Meest recent’ om je berichten weer in chronologische volgorde te zien.

Meest recente berichten in Facebook

Meest recente berichten in Facebook

social_fixerHelaas is de kans aanwezig dat als je de volgende keer weer de webbrowser opent, en je vrolijk weer kijkt naar de topverslagen in plaats van de meest recente berichten. Er is geen mogelijkheid om dit permanent in te stellen in Facebook. Gelukkig is er wel een oplossing door een add-on voor de webbrowser te installeren, genaamd Social Fixer:

Via Social Fixer kun je standaard altijd de meest recente berichten laten weergeven. Daarnaast biedt Social Fixer nog veel meer mogelijkheden voor Facebook!

App

Ook in je Facebook app krijg je standaard de topverslagen voor je kiezen. In de oude Facebook app is het net als in de website mogelijk door te drukken op het icoontje naast Nieuwsoverzicht. Waarna je kunt kiezen voor ‘Meest recent’.

Meest recent in Android App

Meest recent in Android App

In de nieuwe Facebook App bestaat die mogelijkheid helaas niet meer. Nu staat ‘Meest recent’ weggestopt bij instellingen onder het kopje ‘Feeds’. Daar kun je weer drukken op ‘Meest recent’.

In tegenstelling tot de website met Social Fixer, bestaat er geen add-on voor Facebook App. Waardoor je standaard altijd weer de topverslagen zal zien…

Heb je nog ideeën over Facebook recente berichten? Of weet jij wel een goede oplossing voor de Facebook App? Laat hieronder een bericht achter.

Did you like the article? Please share!